World University Championship of Beach Volleyball

7882312864_135ddb6949_zVerdensmesterskapet i sandvolleyball for universitetslag startet 23.juli 2014. Turneringen spilles i Porto i Portugal. Her møtes de aller beste unge volleyballtalentene fra hele verden. Det europeiske universitetsmesterskapet i Portugal i 2013 ble en stor suksess, og det er den samme organisasjonskomiteen som står bak verdensmesterskapet i 2014.

Påmeldingsfristen til turneringen gikk ut i januar, og rundt 50 lag fra 21 land meldte seg på. Dette er sjuende gang det arrangeres et verdensmesterskap i sandvolleyball for universiteter. Åpningsseremonien for turneringen finner sted 22. juli. Turneringens hovedformål er å oppmuntre til fysisk aktivitet og idrett i universitetsmiljøene, men Portugal ser heller ikke bort fra at turneringen kan hjelpe den lokale turismen og økonomien. Arrangørene understreker at det er viktig å anerkjenne sport på universitetsnivået, for det er der mange av de kommende idrettsstjernene og framtidens samfunnstopper er.

Turneringen spilles på seks baner. Rundt 150 utøvere er påmeldt, og turneringen har god støtte fra omtrent 150 frivillige. Norge skal også delta i turneringen. Norge er representert med tre lag. Det ene jentelaget består av Ingrid Lunde og Ane Guro Tveit Hjortland. Det andre jentelaget består av Irmelin Torsvik Sannarnes og Vilde Johanne Solvoll. Norges guttelag består av Jørn Olav Gamlemoen og Morten Lillehagen.