Volleyballturneringer 2014

volleyNM i volleyball for seniorlag ble spilt 17.til 19.januar. NM for regionslag gutter og jenter U 16 ble også spilt samme helg. Et annet viktig mesterskap her i Norge er MVGS (Mesterskap for Videregående skoler), som ble spilt 24.til 26.januar. Årets vinnere på kvinnesiden ble Sortland VGS, mens Øystese Gymnas vant på herresiden.

Det kommer selvsagt mange andre store begivenheter i løpet av året. Det spilles seriekamper både i Norge og i Europa. Disse spilles gjennom hele sesongen. Men årets høydepunkt er selvsagt VM.

Mennenes VM spilles i Polen fra 30.august til 21.september. Kampene spilles på sju ulike arenaer i seks byer. Det er første gang Polen er vertsland for VM, men populariteten til volleyball har vokst raskt i landet de siste årene, så publikumstallene kan bli høye.

Italia er vert for kvinnenes verdensmesterskap, som spilles fra 23.september til 12.oktober. Italia har allerede arrangert mennenes verdensmesterskap to ganger, senest i 2010. De har også arrangert junior-VM og fire EM, i tillegg til finaler i FIVB Grand Prix, så de har erfaring i å arrangere store turneringer. Det lover for god standard både på banene og for selve mesterskapet. Mesterskapet deles mellom seks ulike byer, og finalene spilles i Milano.