Volleyball – stort i Vegas

volley1Volleyball er en av verdens største idretter. For mange handler volleyball bare om lek og moro, mens for andre er dette en profesjonell idrett. Det er ikke så mange som spiller profesjonell volleyball her i Norge, men sporten har veldig mange utøvere, spesielt blant barn og unge. Slik sett kan man hevde at Norge er en stor volleyballnasjon. Enkelte norske volleyball-lag har også klart å hevde seg i internasjonale turneringer. Det gjelder blant annet Stod Volley, et lag som dessverre ble lagt ned sommeren 2015, til tross for at de opplevde sportslig suksess. Selv om laget ble norsk seriemester tre ganger, og også spilte mot utenlandske lag, fikk ikke laget noen ny sponsor, og hadde dermed ikke råd til å fortsette satsingen. Det sier litt om utfordringene volleyball møter i Norge. Sporten er ikke like profilert som andre idretter, og dermed får de for lite sponsorpenger, en skjebne de deler med mange andre idretter her i landet.

Internasjonalt

På verdensbasis er volleyball veldig populært. Det spilles turneringer og serier i mange land, og selvsagt spilles det internasjonale turneringer både for klubblag og landslag. De norske seniorlandslagene har ikke hevdet seg stort i turneringer, men mange norske juniorlandslag kan vise til gode resultater. Flere norske spillere har også spilt i utlandet. Sandvolleyball er en annen historie, for der har flere norske utøvere deltatt i VM og OL. Norge har til og med arrangert VM i sandvolleyball.

Hvis man hører navnet Las Vegas, er nok ikke volleyball det første man tenker på, men sporten spilles også der. Denne byen er faktisk en fin destinasjon for de volleyballfrelste. For både gamle og unge finnes det utrolig mange muligheter for både trening og kamper i Las Vegas. De satser dog spesielt på ungdom, og skulle poden ønske å delta, finnes det nok av annen underholdning for de voksne, med et casino for hvert steg i den flotte storbyen.

Volleyball som trening

Volleyball er en herlig treningsform for folk i alle aldre. Man trenger ikke å være ung og sprek for å drive med sporten. Det ble ikke minst bevist av volleyball-laget Optimistene, som ble store stjerner på norsk TV. Dokumentarfilmen om dette spreke damelaget ble filmen i 2013. Det spesielle med laget, var spillernes alder, der den eldste faktisk var 98 år. Filmen følger laget under trening og forberedelse, og lagets tur til Sverige for å finne passende motstandere. Dokumentaren var en inspirasjon for mange eldre, og viste at alle kan spille volleyball. Etter at filmen ble vist på kino, ble laget kontaktet av mange som ville bli med og spill. Tilsvarende lag ble startet i Kongsvinger og Skien. Filmen viste også at idrett både gjør godt for kropp og sinn, for damene i Optimistene er en gjeng med skikkelige optimister.

Filmen inspirerte ikke bare eldre, men også litt yngre folk. Når man ser godt voksne folk trene og ha det gøy, får man lyst til å trene selv, og det fører til bedre helse, bedre humør og at man får nye venner.