Volleyball 2014: Grand Slam i Stavanger

volleyball-90896_640Fra midten av juni til midten av juli i år er naturligvis fotball-VM i Brasil nesten det eneste som foregår i sportshoder rundt om i verden. Men i seks uker, fra begynnelsen av september, holdes det to separate verdensmesterskap i volleyball, først i Polen for menn, og så i Italia for kvinner.

For de som ikke har lyst til å vente på det, eller som kanskje synes strandvolleyball er mer interessant, kan det være gøy å rette øynene mot Stavanger i slutten av juni. Fra den 24. til 29. arrangeres det nemlig en Grand Slam-turnering i Norges oljeby. Det er en av rundene på årets strandvolleyball-kalender, og for å skjønne viktigheten av denne turneringen kan man se på noen av de andre byene som er vertskap til Grand Slams i år, blant annet Long Beach i California, Moskva, Shanghai og Berlin!

Arrangementet er tilbake i oljebyen etter to års pause, og det kommer til å anlegges ni baner for strandvolleyball rundt havneområdet, hvorav fire av disse kommer til å bli brukt som offisielle match-baner. De andre banene er oppvarmingsbaner, og er tilgjengelige for publikum når de ikke er i bruk.

Tidligere Stavanger Grand Slams har tiltrukket seg opp mot 200.000 publikum, og det er ingen grunn til å forvente at det skal bli færre i år – og det kan kanskje være en lettelse for øynene å komme seg bort fra TV-en og all fotballen en liten stund?!