Verdens beste volleyballspillere

Gjennom tidene har vi sett en rekke fantastiske volleyballspillere, men det er vanskelig å sammenligne dem siden de aldri spilte mot hverandre, enten fordi de var fra forskjellige tidsepoker, eller fordi de spilte under forskjellige forhold. Men noen av de garantert beste er Charles Kiraly, Giba og Mireya Luis.

Charles Kiraly er den eneste volleyballspilleren som har vunnet olympisk gull i både innendørs- og sandvolleyball. Han hadde kallenavnet Volleyball Thunderball, og var den ledende figuren på USAs landslag. Med landslaget vant han olympisk gull i 1984, og igjen i 1988 da han var lagkaptein. Kiraly ble kåret til verdens ledende spiller i 1986 og 1988 av FIVB.

Mireya Luis var en kubansk spiller som var kjent for hennes spektakulært høye hopp, til tross for at hun bare var 176 cm høy. Mireya vant olympisk gull med det kubanske landslaget i 1992, og de forsvarte tittelen i 1996. Hun ledet det kubanske laget til suksess i Grand Prix i 1993 og verdensmesterskapet i 1994 og 1998, og trakk seg tilbake etter et tredje verdensmesterskapsgull og Grand Prix-gull nummer to i 2000.

Giba

 

Giba er en aktiv spiller for det brasilianske landslaget. Han er ikke spesielt høy med en høyde på 192 cm, men har utmerket fart og atletisk evne. Han regnes som verdens beste spillere.