Tips for å bli bedre i volleyball

For å bli en god volleyballspiller, må du være flink med ball. Det er selvsagt morsomt å spille treningskamper, men noe av balltreningen må gjøres på egen hånd, eller i små grupper.

Man kan trene tre og tre sammen når man trener på opplegg og angrep. En spiller slår ballen til den som skal legge opp ballen, opp leggeren slår ballen opp, og den tredje spilleren slår den over nettet. Det er viktig å trene på både harde og lette slag, for man får bruk for begge deler i løpet av en kamp. Det kan også stå noen på den andre siden av nettet, og trene på mottak av ballen.

Serve teknikken er viktig, og dette er noe man må trene på alene. Alle på laget må kunne serve, og det er viktig å utvikle en god teknikk. For å bli en god server, må man kunne beregne hvor ballen skal lande. Mange nybegynnere har nok med å få ballen over nettet, mens de virkelig gode spillerne kan plassere ballen omtrent nøyaktig der de vil.

Utholdenhet er også viktig i volleyball, i tillegg til spenst. Spensttrening og generell styrketrening forhindrer skader. Utholdenhetstreningen kan bestå av jogging.

volleyb