Fisketur til Hitra, Norge

hitra-nogreHitra er en vakker naturperle og et fiskeparadis for den som er glad i friluftsliv. Det er mulig å leie feriehus, hytter og rorbuer. På Frøya er det over 700 ferskvann hvor en kan nyte stillheten, naturen og fiske ørret. Noen av vannene har småfisk fordi mengden av fisk er så stor. Det finnes også vann med fisk på størrelser opp til én kilo. Du trenger fiskekort for å kunne fiske i ferskvann.

Er du mer interessert i havfiske, er det arrangerte havfisketurer med erfarne båtførere som kjenner til de beste fiskeplassene. På disse båtene må en bestille plass i god tid da det er ganske stor pågang. Det er et eget havfiskesenter på Frøya hvor noen av båtturene går fra.

Det er også mulig å leie en fiskerguide som er kjent med hvor de beste fiskeplassene er og som følger med ut i båten. Guidene er har god lokalkunnskap og er alltid oppdatert om hvor beste fisket er og hva slags utstyr som er best. Det er guidede turer både for nybegynnere og for mer erfarne fiskere. Skal du leie en guide må du forhåndsbestille det, da dette er populært. Hitra Turistservice er behjelpelige med informasjon.