Det norske herrelandslaget i volleyball

084Det norske herrelandslaget har spilt mange kvalifiseringer både til VM og EM, men har ikke alltid lykkes i å ta seg videre fra første runde. Eliteserien for menn har vært svært jevn i det siste, og det er mange gode spillere å velge blant når landslaget tas ut. Landslagets hovedtrener er Scott Olsen. Lagets assistenttrener er Ivar Bakken.

I 2013 har laget hatt flere samlinger, med fra 14 til 18 spillere på samlingene. I tillegg til trening, ble det lagt vekt på motivasjon og langsiktig satsing. Laget har fått Geir Opseth som ny Team Manager.

Herrelaget spilte 5 treningskamper i Polen i 2013, og vant fire av disse.

Kvalifiseringer til mesterskap

Laget klarte ikke å komme seg videre fra første kvalifiseringsrunde til VM, men det var bare noen få baller som skilte dem fra avansement. På CEVs ranking har herrelandslaget falt åtte plasser, og ligger på 44.plass. U20 laget er på 30.plass på sin ranking.

For tiden planlegges EM-kvalifiseringen. Hovedtrener Scott Olsen har allerede begynt å forberede laget til kvalifiseringskampene, som starter i mai 2014. Landslaget skal samles i Bergen i april 2014. Der vil mellom 18 og 20 spillere delta. De vil gå gjennom fysiske tester og trening, og vurderes ut fra taktikk, styrke og samspill. Den siste dagen av samlingen blir de 12 spillerne som skal spille EM-kvalifiseringen valgt ut. Målet er å komme seg til sluttspillet i EM 2017/2019.

Disse spillerne vil samles igjen i begynnelsen av mai, for å forberede seg ytterligere. Da vil de spisse troppen foran den første runden av EM-kvalifiseringen, som spilles 8.til 11.mai. Spillerne vil spille treningskamper mot internasjonale lag mens de forbereder seg til EM-kvalifiseringen. Håpet er selvsagt at de skal ta seg videre fra første runde.

Puljene til EM-kvalifiseringens første runde er klare. Både U20 gutter og senior menn skal delta på herresiden. Herrelaget skal spille kvalifisering mot Ungarn, Bosnia & Herzegovina og Sveits. Det beste laget i hver pulje går videre, i tillegg til de to beste toerne. Mennene spiller andre kvalifiseringsrunde i slutten av mai. Forhåpentligvis er Norge også med der.

Kvalifisering for U20 gutter

U20 gutter skal spille EM-kvalifisering mot Aserbajdsjan og England. Lagene spiller første kvalifiseringsrunde 3.til 5.januar 2014. Denne kvalifiseringsrunden spilles i Kettering i England.

Det norske U20-lagets hovedtrener, Haruya Indo, inviterte 22 spillere til første samling i høst, for deretter å kunne velge ut de 14 beste til landslaget. Dette uttaket vil skje etter Oslosamlingen i uke 51. De 14 som blir valgt ut skal deretter møtes igjen 27.desember, før de reiser til England 2.januar 2014.

De to beste lagene i hver pulje i U20-kvalifiseringen går videre til neste runde. Juniorlagene spiller andre runde 24. til 27.april, dersom Norge går videre.

Landslaget i sandvolleyball

Herrelandslaget i sandvolleyball er i gang med oppkjøringen til OL. I den forbindelse har de fått Eskil Holtan som ny hovedtrener. Han skal ha ansvaret for World Tour satsingen før OL. Det norske herrelaget i World Tour består av Horrem/Eithun og Hordvik/Kvamsdal. Neste sommer-OL er i 2016.