De beste norske volleyball-lagene

075Volleyball er en veldig populær sport i Norge. Sporten spilles på mange skoler og universiteter, og flere norske spillere spiller også i utlandet, spesielt i forbindelse med studier i andre land.

Det spilles både cup og NM i volleyball. Norge har også landslag i volleyball, både på seniornivå og i aldersbestemte klasser. Sporten er populær både blant gutter og jenter i Norge, og det er stadig flere som begynner å spille.

Hjemmesiden til NVBF har alle nyheter om sporten, og gir informasjon til alle som ønsker å begynne å spille selv.

Norges beste damelag

Stod Volley er regnet som Norges beste volleyballag på kvinnesiden. De har overrasket mange, blant annet da de kom til åttendedelsfinale i CEV Challenge Cup sesongen 2012-2013. Laget kommer fra Stod i Nord-Trøndelag. De spiller de viktigste hjemmekampene sine i Steinkjerhallen, og samler mye publikum på tribunene.

Sju lag spiller i Eliteserien for kvinner. I tillegg til Stod Volley, deltar lagene Oslo Volley, BSI, Førde VBK, UIS, Koll IL og NTNUI. Eliteserien kalles også Mizunoligaen. Under eliteserien følger 1.divisjon, og andre divisjoner under der igjen.

Stod Volley imponerte i Europacupen for andre år på rad da de slo franske Paris St Cloud på bortebane i desember 2013. Med seg til Frankrike hadde de bare 5 fans, resten av publikum heiet på hjemmelaget.

Stod Idrettslag ble stiftet i 1902, og har avdelinger for både fotball, langrenn og volleyball. Kvinnenes volleyballag er de store stjernene for tiden. I tillegg til å gjøre det godt i Europacupen, spiller de også bra i den norske Eliteserien. Laget er med på å øke interessen for volleyball, og dermed også rekrutteringen til sporten. Tre av spillerne på laget er også på det norske landslaget.

Gode herrelag

Eliteserien for menn er inne i sin 46. sesong. Sju lag spiller i Eliteserien for menn. Disse lagene er BK Tromsø, Førde VBK, Koll IL Volley, Kristiansund, Nyborg VBK, Oslo Volley, Randaberg IL og NTNUI. Nyborg Volleyballklubb er en av de beste norske klubbene på herresiden. De har vunnet Eliteserien for menn 12 ganger. Fire av gangene vant de under navnet Ulriken Volleyballklubb.

Nyborg Volleyballklubb er fra Bergen. De slo seg sammen med Ulriken Volleyballklubb i 1990. Da hadde Ulriken spilt i Eliteserien siden 1984, og retten til å spille i Eliteserien ble overført til Nyborg da de slo seg sammen. Lagets hovedtrener er Ivar Bakken. Han har ledet Ulriken og deretter Nyborg helt fra 1984.

I tillegg til 12 seriemesterskap, har Nyborg vunnet 7 cupmesterskap (3 som Ulriken). De har også 5 seiere fra sluttspillet og 2 seiere fra Grand Prix. I tillegg vant de Nordisk Mesterskap sesongen 2012/2013. Nyborg/Ulriken har også deltatt i Europacupen, men har aldri kommet lenger enn til andre runde.

Nyborg har vunnet NM for aldersbestemte klasser flere ganger. Gutter U17 har 2 NM-titler, gutter U19 har 1 NM-tittel, gutter 19 har 3 NM-titler, og gutter U21 har 1 NM-tittel. Menn +33 har hele 9 NM-titler, mens menn +40 har 1 NM-tittel.