2014 FIVB Volleyball Men’s World Championships/Grand Slam i Stavanger

Final World TourSandvolleyball spilles med lag som består av to spillere. Som navnet tilsier, spiller man på sand, og det arrangeres store mesterskap verden over. Grand Slam i Stavanger ble arrangert fra 24.til 29.juni 2014. Etter at turneringen ikke har vært innom Stavanger siden 2011, var det en kjærkommen tilbakekomst til en populær arena. I år var attende gang mennenes turnering ble arrangert i Norge, og femtende gang kvinnenes turnering var innom hos oss.

Phil Dalhausser og Sean Rosenthal fra USA tok seieren på herresiden, med Ricardo Santos og Álvaro Morias Filho fra Brasil på andreplass og Phillip Gabathuler og Mirco Gerson fra Sveits på tredjeplass. Dalhausser og Rosenthal kunne som vinnere dermed ta med seg de ettertraktede vikingsverdene, mens de to sveitserne kunne glede seg over sin første pallplassering i World Tour da de slo Siderenko og Dyachenko fra Kazakhstan i bronsefinalen.

USA tok også seieren på kvinnesiden. April Ross og Kerri Walsh Jennings vant. Liliana Fernándes og Elsa Baquerizo fra Spania ble på andreplass, mens Natália Dubovcová og Dominika Nestarcová fra Slovakia ble på tredjeplass. Grand Slam i Stavanger kunne ikke vært arrangert uten de mange hundre frivillige, som til sammen legger ned tusenvis av timer.